Skip to main content
240
Jaar

Ervaring

Familiebedrijf van Hengstum is met meer dan 240 jaar ervaring dé specialist in de productie, levering en montage van kozijnen, ramen, gevels, deuren, schuifpuien en serres in zowel staal, aluminium als kunststof.

Waar eens in 1777 de eerste van Hengstum begon als hoefsmid zijn wij vandaag de dag een modern en dynamisch familiebedrijf werkzaam voor zowel de particuliere woningbouw als de utiliteitsbouw.

Wij zijn er voor u

Particulieren

Nieuwbouw, verbouw of renovatie? Wij voorzien u graag van technisch en gedegen advies omtrent profielkeuzes, detaillering, isolatie, ventilatie, zonwering, duurzaamheid, veiligheid en inbraakwerendheid.

In staal, aluminium of kunststof profielen is er een oplossing voor elk budget. In onze showroom lichten wij een en ander graag voor u toe. Uiteraard wordt het advies omgezet in een heldere offerte zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent.

Renovatie

De renovatie van uw woning is een weloverwogen stap in kwaliteit en duurzaamheid. Deze investering doet u voor uw hele leven. Wij zijn in staat om met uw wensen en specifieke voorwaarden van uw bestaande woning een passend product te leveren. Uiteraard uitgevoerd met een nette binnen afwerking.

Nieuwbouw

Wij adviseren u om in een zo vroeg mogelijk stadium met ons om de tafel / in gesprek te gaan. Mogelijk zijn er consequenties voor de ruwbouw van uw woning welke in een vroeg stadium gemakkelijk aan te passen zijn. Van Hengstum B.V. treedt dan ook graag op als volwaardig bouwteam partner.

Aannemers

Gevelelementen voor woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie of een verbouwing? Bij ons bent u aan het juiste adres. Meedenken over de juiste detaillering, routing, planning en budget. Ondersteund met totale kennis over onze producten en voorzien van heldere tekening op de bouw.  Een bezoek aan onze showroom met uw klant en/of de architecten behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Voor een optimaal resultaat treedt van Hengstum B.V. dan ook graag op als bouwteam partner.

Architecten

Steeds meer gevels worden voorzien van fraaie en gedurfde stalen en aluminium elementen en glasconstructies. Onze ervaring, kennis en de creativiteit om gevelsystemen steeds op nieuwe en innovatieve wijze toe te passen, geeft architecten nagenoeg volledige vrijheid bij het verwezenlijken van het ontwerp. Als partner kunnen wij adviseren in belangrijke zaken als techniek, esthetiek, financiële haalbaarheid, getoetst aan de geldende normen en wetgeving.

Calculatie

Vanaf het eerste moment proberen onze medewerkers ervoor te zorgen dat er een fantastisch eindresultaat wordt behaald. Waar mogelijk wordt er tijdens de calculatie meegedacht met slimme alternatieven en haalbare/betaalbare oplossingen.

Engineering

Al onze producten worden voor productie digitaal uitgewerkt en getoetst aan de geldende normen.
De hierbij vervaardigde tekeningen zijn voor productie,- montage en aannemer identiek waardoor eventuele (ontwerp)fouten tot een minimum worden gereduceerd.

Productie

De productie van alle elementen vindt plaats in onze fabriek. Dankzij de samensmelting van een geautomatiseerd machinepark en zeer vakkundige productiemedewerkers, leveren wij een constante hoge kwaliteit producten.

Montage

De montage van de kozijnen wordt verzorgd door één van onze eigen montage ploegen. Indien nodig wordt voorzien in de nodige hulpmiddelen als steigers en hijsvoorzieningen. Bij renovatie projecten behoort het slopen en het afvoeren van uw oude kozijnen ook tot onze werkzaamheden. De montage gebeurt in goed overleg, waarbij overlast tot een minimum wordt beperkt.

Systeemleveranciers / Partners

  • Reynaers
  • Jansen, Forster en RP-Technik

Showroom

Wilt u onze showroom bezoeken?
Bel voor een afspraak op 030 637 33 33.

Wij zorgen er dan voor dat de showroom vrij is en de juiste persoon aanwezig is die u kan informeren en adviseren.

Van Hengstum levert vakwerk

Onze keurmerken

Wij staan bekend om ons vakwerk. Om u dit vooraf te verzekeren, krijgt u een kwaliteitsgarantie op ons werk en op de materialen en producten die wij daarbij gebruiken. Als gewaardeerd lid van onder andere de SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) en VMRG (Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche) tonen wij keer op keer aan te voldoen aan de criteria en kwaliteitsnormen die door deze instanties worden gesteld met betrekking tot ons werk, producten en de bedrijfsvoering. Neem gerust contact met ons op als u hier meer over wilt weten.

VMRG

Van Hengstum B.V. is lid van VMRG, de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche. Het VMRG-KEURMERK® op onze producten staat garant voor hoge productkwaliteit. Wij verstrekken een VMRG-Garantiecertificaat, waarin conform de Algemene Voorwaarden van VMRG de garantie op onze leveringen en werkzaamheden is vastgelegd.

Koninklijke Metaalunie

Van Hengstum B.V. is lid van de Koninklijke Metaalunie en is met meer dan 11.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de metaal. Zij richt zich expliciet op metaalbedrijven tot ongeveer 100 werknemers in uiteenlopende sectoren. De Koninklijke Metaalunie levert branchekennis en adviseert leden op sociaal juridisch, bedrijfs juridisch, bedrijfseconomisch, fiscaal en bestuursrechtelijk gebied.

KOMO

Het KOMO-keurmerk staat garant voor hoge productkwaliteit. KOMO is een al meer dan vijftig jaar bestaand keurmerk dat wordt beheerd door Stichting Bouwkwaliteit (SBK). Een KOMO-gecertificeerd product of proces geeft direct de zekerheid dat een product of dienst voldoet aan de prestatie-eisen van het Bouwbesluit en de hedendaagse kwaliteitseisen van de markt. Gecontroleerd door geselecteerde certificatie-instituten die geaccrediteerd zijn door de Raad van Accreditatie (RvA) en een Licentieovereenkomst hebben afgesloten met Stichting Bouwkwaliteit.

SKG

Van Hengstum B.V. is lid van de SKG, Stichting Kwaliteit Gevelbouw. SKG is een onafhankelijke certificatie-instelling in de bouwnijverheid en bewaakt voor circa 350 bedrijven de kwaliteit van hun productieproces en hun producten. De controle op de productie van aluminium, stalen en kunststof gevelelementen, alsmede op inbraakwerend hang- en sluitwerk en beglazingen wordt door de keurmeesters in de bedrijven uitgevoerd. SKG is beheerder van het ‘sterren’-merk en licentie-houder van het KOMO-merk.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Wij kunnen uw woning beveiligen tegen inbraak, waarbij het Politiekeurmerk Veilig Wonen® garandeert dat wordt voldaan aan hoge kwaliteitseisen van de nodige aanpassingen aan uw woning. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® is er voor iedereen. Of u nu eigenaar of huurder bent van een bestaande woning of een nieuw te bouwen huis of flat. U kunt inbrekers vóór zijn door uw woning aan te laten passen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Dit betekent bijvoorbeeld dat uw ramen en deuren zijn aangepast en dat de sloten van uw voordeur en ramen minder makkelijk te forceren zijn.

AluEco

Het AluEco keurmerk op onze producten staat garant voor een geringere belasting van het milieu. Daarbij wordt de gehele levensduur van het product beschouwd, van grondstof tot en met afdanking. De eisen van het milieulabel hebben betrekking op de gebruikte materialen, maar ook op verpakking en onderhoud.